Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

We are Anonymous / We are Legion
 / We do not Forget
/ We do not Forgive

Είναι αυτοί που εμφανίστηκαν το 2003 και υιοθέτησαν ως σύμβολο τη μάσκα του Γκάι Φοκς (την ίδια που είδαμε και στην ταινία V for vendetta), μια ομάδα άγνωστων ακτιβιστών χάκερ που επιτίθενται ηλεκτρονικά σε κυβερνητικά σάιτ της ισραηλινής κυβέρνησης, δίνουν στην δημοσιότητα ΙPs ανθρώπων που επισκέπτονται πορνογραφικά σάιτ, έχουν ανεβάσει βίντεο στο οποίο υποστηρίζουν ότι σύμφωνα με νέο νόμο, ο στρατός στις ΗΠΑ θα έχει την εξουσία να συλλαμβάνει οποιονδήποτε και πολλά άλλα. Αυτή όμως είναι η πρώτη φορά που η ομάδα ασχολείται εκτενώς με την Ελλάδα και την οικονομική και πολιτική κατάσταση  της χώρας. Η δημοσίευση του δελτίου τύπου έγινε μέσω του σαιτ secnews.gr  και ειναι η ακόλουθη:


«Χαιρετίζουμε όλο το κόσμο, αυτό είναι το πρώτο δελτίο τύπου από το #OpGreece. Επιθυμούμε να αυξήσουμε την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για την κρίσιμη κατάσταση στην Ελλάδα αλλά και να ενημερώσουμε μαζικά για την ύπαρξή και δραστηριότητά μας. Επιθυμούμε την ευαισθητοποίηση όχι μόνο των Ελλήνων εντός της Ελλάδας, αλλά και των Ελλήνων ομογενών, όλοι εσείς που είστε ελληνικής καταγωγής σε ολόκληρο τον κόσμο.


Είδαμε όλοι τον μπάτσο με την χρήση σπρέι πιπεριού στο πρόσωπο των διαδηλωτών σωστά; Είδαμε επίσης τον Tony Bologna να ψεκάζει νεαρές γυναίκες στην Νέα Υόρκη ναι; Αν τα παραπάνω σας συγκλόνισαν, εδώ είναι μια καθημερινή ρουτίνα. Οι Έλληνες πολίτες που διαμαρτύρονται ειρηνικά, λαμβάνουν αυτή την «περιποίηση» σχεδόν ΚΑΘΕ εβδομάδα ενώ κανένας αξιωματούχος δεν αντιδρά στις πράξεις βίας εναντίον πολιτών που συμβαίνουν σε αυτή τη χώρα.

Τον περασμένο μήνα η Ελληνική Αστυνομία ψέκασε άτομα με ειδικές ανάγκες σε αναπηρικά καροτσάκια, ενώ πρίν από δύο μήνες επιτέθηκαν σε πολίτες που διαμαρτύρονταν ειρηνικά – απλά περπατώντας ούτε καν φωνάζοντας. Η Αστυνομία έριχνε δακρυγόνα και πέτρες χτυπώντας τους με μπαστούνια(γκλόπ) και σιδερένιες ράβδους. Πρίν απο τρείς μήνες συνέβησαν τα ίδια ακριβώς ενώ δεν δίστασαν να χτυπήσουν ακόμα και δημοσιογράφους που κρατούσαν φωτογραφικές μηχανές.

Τώρα, την στιγμή που γράφουμε αυτά τα λόγια, το Διαδίκτυο απειλείται από τον Μάκη Βορίδη, ένα πρόσωπο που την δεκαετία του 70′ και του 80′ ανήκε σε μια ομάδα παρόμοια με το ΚΚΚ και τώρα είναι μέλος του φασιστικού κόμματος στην Ελλάδα. Ο Βορίδης είναι τώρα υπεύθυνος για το Διαδίκτυο. Μια εβδομάδα μετά την «εκλογή» του (εξελέγη απο τους πολιτικούς και όχι απευθείας απο τον λαό), blogs που παρείχαν ελευθερία λόγου έκλεισαν, λογαριασμοί στο Facebook – κυρίως ακτιβιστών, Anons, αναρχικών,κομμουνιστών και trolls – διεγράφησαν. Τώρα ο Βορίδης και οι φίλοι του σχεδιάζουν να λογοκρίνουν όλους τους παρόχους Internet (ISPs), με πρόσχημα οτι το πράττει ώστε να ξέρει πότε μια «τρομοκρατική ενέργεια» θα πραγματοποιηθεί εναντίον των πολιτών. Κάθε αντίθετος πολιτικός λόγος που δεν είναι αρεστός στον φασισμό θεωρείται «τρομοκρατία». Οπότε ναι, αυτή είναι η Ελλάδα του σήμερα.
Χρειαζόμαστε την βοήθειά σας.

Kαλό σας απόγευμα,

The Nightlyzer


Πηγή: LIFO

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου