Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2012

Για μια Ελλάδα που αντέχει!


Πολλά δεν θέλαμε να συμβούν και όμως συνέβησαν. Είτε άθελα μας είτε ηθελημένα Είτε γιατί αδιαφορήσαμε την κατάλληλη στιγμή, είτε γιατί θεωρήσαμε ότι τίποτα δεν περνάει από το χέρι μας. Όντως δεν περνάνε πολλά, όλοι σε κάνουν να πιστεύεις ότι είναι τα πάντα προδιαγεγραμμένα και συμφωνημένα (και ποιος μας εξασφαλίζει ότι δεν είναι) αλλά και όταν θέλεις να είσαι είσαι εκεί και υψώσεις το ανάστημα σου με το δικό σου 'ΟΧΙ' τότε απεσταλμένοι μασκοφόροι του δρόμου (γιατί υπάρχουν και εκείνοι με τα κοστούμια) σε σταματούν, σου πετούν πέτρες, μάρμαρα, μολότοφ και σε φιμώνουν...ή έτσι νομίζουν.
Πια για μένα το ζήτημα δεν είναι ατομικό, δεν είναι απλά τη μέρα θα ξημερώσει για την τσέπη του καθενός, αν θα μπορεί να ζει ήσυχα και ατάραχα στο μικρόκοσμο του αλλά καθαρά εγωιστικό. Προδοσία από τους ίδιους τους συμπολίτες σου, αυτούς που εξέλεξες, αυτούς που μέχρι πρότινος ονόμαζες Έλληνες πολιτικούς. Έλληνες? Χαχαχα λάθος επίθετο. Πούλησαν τη ψυχή τους στην Ευρώπη και τώρα θέλουν απλά και παρέα στην κόλαση. Όμως δεν βλέπω να έχουν και πολλούς ακολούθους.
Ας κάνουν ένα lunch break από τα συμβούλια και τα διαβούλια τους, να φάνε και τα κρουασανάκια τους (2.000 Ευρώ επίδομα έκαστος για τα Molto τους) και να κοιτάξουν έξω από τα παράθυρα της Βουλής να δουν ότι εκλιπαρούν για ένα 'ΝΑΙ' που κανείς δεν θέλει! Μας οδηγούν σε ένα ζυγό που 70 χρόνια πριν αποτινάξαμε και τώρα εμείς οι ίδιοι θέλουν να επαναφέρουμε....αλλά τι να πει κανείς, τότε και οι δικτάτορες είχαν περισσότερα αρχίδια από αυτούς!

Αληθινοί ΈλληνεςΚαθηγητής Γιάννης Βαρουφάκης: 
«Από τότε που μπήκαμε στο € το κράτος δεν έχει καμία σχέση με την εισαγωγή φαρμάκων, πετρελαίου κλπ. Φτάνει πια η τοξική «πληροφόρηση».»
«Το ευρωπαϊκό, και μαζί πατριωτικό, καθήκον της Βουλής, σήμερα, είναι το ΟΧΙ. Το ξαναλέω: ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ συμφέρον = ΟΧΙ στην «λογική» H. HOOVER»

Βουλευτής Χάρης Καστανίδης στον Γιώργο Παπανδρέου : 
«Αύριο πρόεδρε θα είσαι μόνος με το λαό, με το Θεό και τη συνείδηση σου»


Άννα Βαγενά:
« Ερωτηθείσα σχετικά, η κ. Βαγενά εξήγησε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο ότι, παρόλο που θα καταψηφίσει, δέχτηκε την έδρα διότι, όπως τόνισε, την εξέλεξε «ο κόσμος» και όχι «κανένας μηχανισμός».


Η υπέροχη επιστολή της Σεμίνας Διγενή στον Κάρολο Παπούλια: 
«Κάποτε ήμουν πραγματικά ηλίθια. Αθώα, ευκολόπιστη, Κάποτε πίστευα με τη μία τους ανθρώπους, μ έπειθαν τα λόγια. Τώρα θυμώνω εύκολα, γιατί μάλλον ξύπνησα, βγήκα από το λήθαργο, μαζί με όλους, ξαφνικά.

Εξοργίζομαι λοιπόν, όταν με κοροιδεύουν. Ο Κάρολος Παπούλιας, υπήρξε πολύ φίλος μου. Έχουμε κάνει μαζί από τσιπουρομαχίες και συνεντεύξεις σε βάρκα στη λίμνη Παμβώτιδα, μέχρι καταβάσεις σε γκρεμούς του Μετσόβου. Έχω απολαύσει αποκαλυπτικές εξομολογήσεις πολιτικού περιεχομένου και εντυπωσιακά περιστατικά με αρχηγούς κρατών και πιπεράτα παραλειπόμενα, που εννοείται θα κρατήσω μόνο για τον εαυτό μου. Τότε πίστευα, ότι στη μεγάλη σοσιαλιστική επανάσταση, ο Παπούλιας θα κρατούσε αυτοδικαίως το λάβαρο..

Τόσα χρόνια μετά, αγαπητέ Κάρολε, αισθάνομαι απελπιστικά προδομένη από σας, γιατί ΤΙΠΟΤΕ απ όσα σχεδιάζατε εκεί στην ψαροταβέρνα της Αναβύσσου, ΔΕΝ πραγματοποιήσατε.

Τι να κάνω την πολυδιαφημισμένη αντιστασιακή θητεία σας στον ΕΛΑΣ. κ. Πρόεδρε, όταν επιμένετε να είστε ακόμη Πρόεδρος..

Ξεγελάσατε όλοι σας, τόσα χρόνια τους Έλληνες, με χάντρες σαν να ήταν ιθαγενείς. Εξασφαλίσατε τη σιωπή και τη συναίνεσή τους με λίγα ψίχουλα, από τον κρατικό κορβανά, ως μισθό σε διορισμένους στο δημόσιο, με ελάχιστα χρήματα ως επιχορήγηση σε επιχειρήσεις που ιδρύθηκαν απλά και μόνο για την επιχορήγηση (για την οποία πάρθηκαν και οι απαραίτητες μίζες), με επιδόματα και παροχές που προέρχονταν από τα δάνεια που καλούνται να πληρώσουν τώρα κ.α. Υπήρχε περίπτωση διαφορετικά, να μην πάρουν με τις πέτρες, βουλευτή – υπουργό, που ενώ δεν είχε δεύτερο παντελόνι να φορέσει, πριν ο ελληνικός λαός του κάνει την τιμή να τον εκλέξει, αρκούσαν λίγα χρόνια πολιτικής σταδιοδρομίας, για έπαυλη δίπλα στην Ακρόπολη; Ή μήπως θα γλίτωνε ο ανεπάγγελτος, πρώην ζιγκολό, όταν θα μετατρεπόταν σε έναν από τους πλουσιότερους πολιτικούς στην Ευρώπη; Θα γινόταν ποτέ, κάποιος υπουργός, σε υπουργείο, του οποίου οι αποφάσεις θα εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα των πεθερικών του (!) ή θα χρηματοδοτούσε γενναιόδωρα τις δραστηριότητες της μητέρας του και δε θα άνοιγε ρουθούνι; Ή θα επιτρεπόταν να γεμίζουν οι καταθετικοί λογαριασμοί των επιχειρηματιών – αφεντικών σας, μόνο και μόνο για τη »φροντίδα» της επανεκλογής σας;

Σε όλα τα παραπάνω και σε ακόμα περισσότερα, αν δεν ήσασταν συμμέτοχος, ήσασταν απλός παρατηρητής. Και τα δύο, εκ του αποτελέσματος, κρίνονται ως πράξεις προδοσίας. Έτσι το βλέπω πιά, Κάρολε…

Είχατε αμέτρητες ευκαιρίες, να ελαφρύνετε εαυτόν, από τις αμαρτίες του παρελθόντος (από το »δάνειο» του »κωλόσπιτου» της Εκάλης, μέχρι τη σημερινό »τουμπεκί» στο ξεπούλημά μας και τη νέα Κατοχή). Θα μπορούσατε να γίνετε Κάρολε, πραγματικό σύμβολο αντίστασης στα σχέδια εξόντωσης του Ελληνικού λαού, αν απλά δεν υπογράφατε τους νόμους και τα διατάγματα που σας έφερνε η »κυβέρνηση».

Αν είσασταν μ εμάς κι όχι μ αυτούς. Αν υποβάλλατε την παραίτησή σας, εξηγώντας με διάγγελμα τους λόγους. (Εσείς οι λακωνικοί Δωριείς, γνωρίζετε τον τρόπο να είστε σαφείς…)

Τότε, μάλιστα, θα αξίζατε με χίλια, ένα νέο γύρο με τσίπουρα..

ΥΓ 1 Μαθαίνω, δεν περνάς καλά τελευταία, χτύπησαν το σπίτι σου (επανέρχομαι στον ενικό, αυτά δεν λέγονται σε πληθυντικό) στην Ασκληπιού, πάνω από 30 αναρχικοί. Τις προάλλες σε γιουχάρισαν άγρια στην παρέλαση και στα Θεοφάνεια.. Σε αποκάλεσαν προδότη. Ο κόσμος έχει θυμώσει πολύ.. Και πεινάει πολύ.. Και η αδικία δεν αντέχεται. Θάρθουν και χειρότερα, αν δεν κάνεις κάτι.

ΥΓ 2 Με θλίβει πραγματικά η εικόνα σου σήμερα… Έχω ακόμη τις φωτογραφίες μας στα Γιάννενα, σ εκείνο το γεύμα, μετά από μια συνέντευξη, που μας είχες καλέσει με το συνεργείο της ΕΡΤ, όταν σε απαθανάτιζε ο φακός, να κυνηγάς την τρίχρονη κόρη μου, για να την πείσεις να φάει. Θυμάμαι ακόμη, εκείνον τον πυροβολισμό, για ένα… κυκλάμινο.

Πού πήγε το χιούμορ σου, η επαναστατικότητά σου, αυτό το »μέσα σε όλα» που είχες, η εκπληκτική επαφή σου με τον κόσμο, αυτή η …ψαγμένα κοσμοπολίτικη συμπεριφορά, που σε ξεχώριζε από τους υπόλοιπους ξελιγωμένους Πασοκάνθρωπους, από το κοπάδι με τους βλαχοδήμαρχους, που το έπαιζαν παράγοντες της Αλλαγής; Σου έλεγα τότε, ότι μου θυμίζεις στο προφίλ τον Μάρλον Μπράντο στην »Ανταρσία» και γέλαγες..

Ακόμη Κάρολε μου τον θυμίζεις,
αλλά στο »Νονό»…
Σεμίνα Διγενή

Και στον αντίποδα? Ένα εξαιρετικό μεν μυαλό που κατέστρεψε μια λαμπρή καριέρα -που θα μπορούσε να έχει- παίζοντας θέατρο όταν δήθεν υπερασπίζετε τα συμφέροντα της Ελλάδος και προσπαθεί να δειχθεί μπας και ξεχάσει την καζούρα του Υπουργού Οικονομικών της Ολλανδίας που τον μείωσε στο πρόσφατο EYROGROUP. Ααα και φυσικά δίπλα οι μαριονέτες του χειροκροτούν....

Υπομονή, θα αντέξουμε, το πιστεύω!

The Nightlyzer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου