Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2011

Πρόσκληση σε γεύμα- To γλυκό γλυκάκι!

Πολλές φορές ακούω τη γνωστή γκρίνια "οχου που να κάνω τραπέζι τώρα" και "ποιος θα μεγειρεύει για τόσο κόσμο". Κι όμως είναι πάρα πολύ απλό το ζήτημα 'Χριστουγεννιάτικο τραπέζι'. Με απλές συνταγές μπορεί ο καθένας μας να προσκαλέσει τους φίλους του μέσα στις γιορτές για φαγητό χωρίς να κοπιάσει ιδιαίτερα.
Στο πρώτο post της ενότητας 'Πρόσκληση σε γεύμα' θα αρχίσουμε αντίστροφα, με το επιδόρπιο.
Πέραν των γνωστών κουραμπιέδων και μελομακάρονων που μπορείτε να αγοράσετε από κάποιο ζαχαροπλαστείο ή όλο και κάποιος από τους συγγενείς σας θα σας δώσει μπορείτε να εντυπωσιάσετε με ένα σοκολατένιο κέικ. Θα σας πάρει μόνο 15 λεπτά και κατά προσέγγιση θα σας κοστίσει γύρω στα 6 Ευρώ.
Ιδού και η μαγική συνταγή της επιτυχίας:

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: 130 γρ. κουβερτούρα 160 γρ. βούτυρο Lurpak σε θερμοκρασία δωματίου 220 γρ. ζάχαρη μαύρη ½ κουτ. του γλυκού, γεμάτο, κανέλα ¼ κουτ. του γλυκού γαρίφαλο ½ μοσχοκάρυδο φρεσκοτριμμένο 160 γρ. αμύγδαλο λευκό σε σκόνη 4 αυγά 70 γρ. αλεύρι ½ κουτ. του γλυκού, γεμάτο, μπέικιν πάουντερ ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΓΚΙ: μερικά φύλλα από φρέσκο γκι λίγο μάρτζιπαν χρωματισμένο με κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής λιωμένη κουβερτούρα και στρωμένη στους 31οC

ΓΙΑ ΤΟ ΚΕΙΚ: Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια, σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, αποσύρουμε και προσθέτουμε, τη ζάχαρη, τα μπαχαρικά, τα αυγά που έχουμε χτυπήσει ελαφρώς με έναν αυγοδάρτη, την αμυγδαλόσκονη, και στο τέλος, το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Ανακατεύουμε πολύ καλά. Αδειάζουμε το μίγμα σε μία φόρμα σιλικόνης διαμέτρου 24 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC για 30 λεπτά και στους 160οC για άλλα 30 λεπτά. Αφήνουμε για 10 λεπτά, ξεφορμάρουμε και γαρνίρουμε με σοκολατένια γκι.

ΓΙΑ ΤΑ ΓΚΙ:
Με ένα πινέλο αλείφουμε τα φύλλα του γκι με τη λιωμένη σοκολάτα από την καλή τους πλευρά. Τα αφήνουμε για αρκετή ώρα να παγώσουν ή για 15 λεπτά στο ψυγείο. Ξεκολλάμε το φύλλο από τη σοκολάτα. Με το κόκκινο μάρτζιπαν πλάθουμε μικρά μπαλάκια και τα ρολλάρουμε σε κρυσταλλική ζάχαρη. Με αυτά σχηματίζουμε το γκι και γαρνίρουμε το κέικ.

Για περισσότερη βοήθεια παρακολουθείστε και το video από τον Στέλιο Παρλιάρο.

Καλή σας επιτυχία και stay tuned for more!

Καλό σας βράδυ,

The Nightlyzer


Και για περισσότερες ιδέες σχετικά με τη διακόσμηση του σπιτιού σας διαβάστε το Ηouse of blinding lights και το To πνεύμα το Χριστουγέννων και στον κήπο σας ενώ για ορεκτικά το Η αρχή είναι το ήμισυ του παντός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου