Σάββατο 21 Ιανουαρίου 2012

Finding Nemo in wasabi!

Παρασκευή βράδυ! Κατηφορίζω την Βουλής ανάμεσα στα σκοτεινά σοκάκια στο Κέντρου. Στρίβω αριστερά στην Απόλλωνος και μπαίνω στον αριθμό 2. Ή αλλιώς στο Furin Kazan. Στο (κατ εμέ αλλά και για πολλούς) καλύτερο Sushi Restaurant της πόλης.
Κατ' αρχάς μπαίνεις μέσα και ξεχνάς ότι είσαι σε σουσάδικο. Ο χώρος είναι μικρός, πολύχρωμος και σου κάνει και λίγο βγαλμένος από Γιαπωνέζικη ταινία.
Δεν είναι σνομπ! Μα ειλικρινά κουράστηκα με τα μαγαζιά που μπαίνοντας μέσα νομίζεις ότι βρίσκεσαι σε λέσχη τύπου 'Μάτια Ερμητικά Κλειστά' (προ τσόντας) που όλοι είναι αμίλητοι, αγέλαστοι και εσύ πρέπει να αγχώνεσαι μην ακουστεί το παραμικρό τσακ του chopstick σου. Και φυσικά ο σνομπισμός σε αποχαιρετά με ένα υπέρογκο λογαριασμό, τι και αν εσύ έφαγες μόνο 5 maki (φρούτο όπως συνηθίζω να λέω) και παρακαλάς να είναι ανοιχτά τα Εverest για να καλμάρεις την πείνα σου.
Για του λόγου το αληθές 4 άτομα πληρώσαμε 85 Eυρώ έχοντας παραγγείλει 3 California Μaki, 2 Chicken Noodles, 1 Fried Rice με λαχανικά και 2 Yakitori (σουβλάκι κοτόπουλου με γλυκόξινη σάλτσα). Και μετά καταλαβαίνετε ήμασταν με τις σόδες ανά χείρας.
Αλλά τι να το κάνεις αν το φαγητό είναι χορταστικό και ωραίο ενδίδεις χωρίς να το καλό σκεφτείς. Και όπως φαίνεται τόσα χρόνια πολλοί δεν το πολυσκέφτονται καθώς το Furin Κazan αποτελεί meeting point για μεσημεριανό και βραδινό σε μία περιοχή του Κέντρου που δεν είναι ιδιαίτερα πολυσύχναστη για βραδινή έξοδο.
Από το μενού προτείνω όλα όσα ανέφερα plus τα πάντα από Τempura! Ενδείκνυται και για μη sushi lovers καθώς τα πιάτα του με noodles, ρύζι αλλά και κρέας είναι πεντανόστιμα. Αλλά με τέτοιες τιμές και γεύσεις γιατί να μην κάνεις και μια πρώτη γνωριμία με το κόσμο του ωμού ψαριού...Είδες τη έπαθε η Samantha στο Row...



Καλό σας Σαββατόβραδο,

The Nightlyzer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου