Παρασκευή 6 Ιανουαρίου 2012

Crystal Shine!

Διάφανο πάγο σε συνδυασμό με λαμπερά πολύχρωμα φώτα περιλαμβάνει το χειμερινό μενού της θρυλική πόλης Harbin. Χτισμένη στη βόρεια Κίνα αναπνέει το βαρύ κρύο αέρα της Σιβηρίας που το καλοκαίρι δεν ξεπερνά τους 21 βαθμούς και το χειμώνα αγγίζει τους -16.
Θερμοκρασίες που οι κάτοικοι της εκμεταλλεύτηκαν και δημιούργησαν ένα παγωμένο χωριό το οποίο φιλοξενεί κάθε χρόνο το "Ετήσιο Φεστιβάλ Πάγου και Γλυπτών". Το φεστιβάλ αρχίζει κάθε χρόνο στις 5 Ιανουαρίου και μικροί και μεγάλοι σπεύδουν να θαυμάσουν την Παγωμένη Disneyland της Άπω Ανατολής. Αν και γλυπτά από πάγο υπάρχουν σε ολόκληρη την πόλη, δύο είναι οι κύριοι τομείς της έκθεσης: το Sun Island με τεράστιες δημιουργίες και το Ice and Snow World που λειτουργεί κάθε νύχτα. Στο συγκεκριμένο τομέα της έκθεσης ολόκληρα κτήρια κατασκευασμένα από πάγο από τον ποταμό Songhua φωτίζονται κατά τις νυχτερινές ώρες.
 Πληθώρα δραστηριοτήτων προσφέρονται για τολμηρούς αλλά και πιο συγκρατημένος επισκέπτες της έκθεσης: αλπικό σκι,μία μικρότερη έκθεση στον Κήπο των Zhaolin αλλά και παγο-κολύμπι στον ποταμό. Σφίγγει και το δερματάκι.
Και αν δεν πειστήκατε ακόμα πάρτε μια γεύση από την Iceland!









Καλό σας μεσημέρι Κυριακής,

The Nightlyzer

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου