Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Η Florence και η μηχανή της!

Η ανακάλυψη της εβδομάδας ακούει στο όνομα Spectrum από τη Florence Welch γνωστοί και ως Florence + the Maschine. Παίζει να το έχω ακούσει και 50 φορές από χθες. Ένα απίστευτα δυνατό και ατμοσφαιρικό κομμάτι που ως επί των πλείστων οφείλεται στη μαγική φωνή της Florence.
Με κλήση στη rock και soul μουσική, η Florence Leontine Mary Welch, όπως είναι ολόκληρο το όνομά της, γεννήθηκε στο Λονδίνο και έχοντας αναπτύξει από πολύ μικρή μια απόλυτά αναλυτική και κριτική σκέψη για τα πάντα, καθότι η μητέρα της γνωστή ακαδημαϊκός βλέπει τη μουσική ως μια προέκταση και ενίσχυση τού ιστορικού γίγνεσθαι. ‘Ελπίζω ότι η μουσική μου έχει κάποια μεγάλα θέματα - σεξ, θάνατος, αγάπη, βία - τα οποία θα παραμένουν κομμάτια της ανθρώπινης ιστορίας σε 200 χρόνια’
‘The Machine’ είναι το όνομα της ομάδας μουσικών που συνοδεύει την Welch, αποτελούμενη κυρίως από μουσικούς εμφανίσεων, οι οποίοι διαφέρουν στην εκάστοτε εμφάνισή της.
To πρώτο ολοκληρωμένο album του συγκροτήματος Lungs, κυκλοφόρησε στις 6 Ιουλίου 2009 και παρέμεινε στη δεύτερη θέση του αγγλικού chart για τις πέντε πρώτες εβδομάδες της κυκλοφορίας του. Η Welch εμπνεύστηκε μεγάλο μέρος του album μετά το χωρισμό της από τον Stuart Hammond.
Στις 20 Μαρτίου 2010, η ίδια αποκάλυψε στο περιοδικό NME, περισσότερες πληροφορίες για το δεύτερο album της που κυκλοφόρησε μέσα στο 2011 με τίτλο Ceremonials. Υποστηρίζει πως μεγάλο μέρος της έμπνευσής της για το δεύτερο album είναι η επιστήμη, γιατί ‘μεγάλο μέρος της οικογένειάς της είναι ή προσπαθούν να γίνουν γιατροί, και έτσι πολλές από τις συζητήσεις τους είναι επικεντρωμένες σε ιατρικά θέματα’.
To τραγούδι "Spectrum" το οποίο έχει να κάνει σε μεγάλο μέρος με ουράνια τόξα και πρίσματα περιλαμβάνεται στο συγκεκριμένο album.

Απολαύστε τους!













































Καλό σας απόγευμα,

The Nightlyzer



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου