Δευτέρα, 28 Νοεμβρίου 2011

Cannes Lions (ή αλλιώς η ζωη που δεν εζησα!)


Το όνειρο του κάθε wanna be διαφημιστή αρχίζει με το Young Lions, απογειώνεται με το Cannes Lions και ταξιδεύει σε άλλη γη και άλλα μέρη με ένα Ermis award (μιλάμε για το Greek Dream πάντα). Ως πιστή ακόλουθος των διαφημιστικών δρωμένων και αναγνωρίζοντας τη διαφήμιση ως μια μορφή τέχνης, με μεγάλη χαρά διάβασα για την έκθεση Cannes Lions 2011 που θα λάβει χώρα στο ίδρυμα Μιχάλη Κακογιάννη στις 2,3,και 4 Δεκέμβρη. Όλες οι Gold Lion ιδέες θα εκτεθούν για τα μάτια του ελλαδικού κοινού ενώ 7 γνωστοί creative directors θα παρουσιάσουν ορισμένες από τις πιο επιτυχημένες ενέργειες που βραβεύθηκαν στο συγκεκριμένο φεστιβάλ (για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα πατήστε εδώ)
Νέοι δημιουργοί από διάφορες χώρες του κόσμου δείχνουν την έμπρακτη αφοσίωση τους σε μια τέχνη παρεξηγημένη-ίσως γιατί δεν εκλαμβάνεται ως τέχνη- που όμως μοιράζεται πολλά με το cinema, το θέατρο και τη ζωγραφική. Χιούμορ, ατάκες, φωτογραφία και πάνω από όλα φαντασία επιστρατεύονται για τη δημιουργία ενός 2λεπτου (το πολύ) διαφημιστικού υλικού.

Μερικές από τις αγαπημένες μου διαφημιστικές καμπάνιες από το βιβλίο Creative Advertising:


Brochure  για την έκθεση Erotik :A Tentative Approach στη Bιεννη.Για την εταιρία Signum που ειδικεύεται στην παραγωγή τροφίμων ειδικά για χορτοφάγους.Οδηγίες οδικής συμπεριφοράς για αμετανόητους χρήστες PSP που αρνούνται να έχουν…ψηλά το κεφάλι!


Μπορεί να μην θυμάσαι το γιατί αλλά η Canon ήταν εκεί!
Μπουκάλι νερού σχεδιασμένο αποκλειστικά για ξενοδοχείο στον Καναδά
30% έκπτωση και στα ‘100 χρόνια Μοναξιάς’Η αβάσταχτη ελαφρότητα του...Philip Morris

                                                

Όταν ένα Push-up Bra κάνει σωστά τη δουλεία του, τότε δημιουργούνται κενά!

Καλή σας νύχτα,

The Nightlyzer

Ίδρυμα  Μιχάλη Κακογιάννη: Πειραιώς 206, Ταύρος, Τ.: 2103418550
Παρασκευή: 17.00-00.00, Σάββατο και Κυριακή: 14.00-22.00 
Έισοδος :5 ΕυρώΑν θέλετε να πάρετε μια γεύση από την έκθεση πατήστε εδώ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου