Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011

They don't call me Damien for nothing!

   Εκκεντρικός ναι, σκοτεινός (συχνά) ναι, ρεαλιστής πολύ, πολύπλοκος πάρα πολύ. Ο Damien Hirst είναι ο καλλιτέχνης των άκρων. 'Ολίγον έγκυος' δεν υπάρχει όταν στέκεσαι μπροστά από ένα έκθεμα του και ζαλισμένος προσπαθείς να διεισδύσεις στον εγκέφαλο του. Είναι απλό: ή το αγαπάς ή το προσπερνάς.
   Η καινούρια του έκθεση με τίτλο New Religion δεν περιστοιχίζεται ούτε από βαλσαμωμένους καρχαρίες ούτε τσαλαβουτάει στην αιωνιότητα της φορμόλης  (όπως φρόντισα λανθασμένα να εξηγήσω στους φίλους που έσυρα μέχρι το Μουσείο Μπενάκη στην οδό Πειραιώς) αλλά είναι άκρως επίκαιρη και εξίσου συγκλονιστική.
   Ο Θεός  κατοικεί πια σε μια κάψουλα, μας αποκαλύπτει μέσα από τα έργα του ο ταλαντούχος κος Hirst, απεικονίζοντας τη δυναμική που έχουν πια τα φάρμακα και εν γένει η ιατρική επιστήμη στη ζωή μας. Χάρτες με πολύχρωμα φαρμακευτικά δισκία, κρανία με ιριδίζουσες οδοντοστοιχίες, κάσες και σιδερένιες καρδιές τρυπημένες με βελόνες συνωμοτούν με την pop culture και μας ξεδιπλώνουν τις new age 10 εντολές -του Ιπποκράτη.

Καλή σας νύχτα,

The Nightlyzer








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου