Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2012

Coffee and Banoffee!


Tώρα τελευταία ανακαλύπτω συνεχώς νέες γεύσεις -που μέχρι πρότινος απέφευγα. Ο νέος μου έρωτας ακούει στο όνομα Banofee και θέλω να τον μοιραστώ μαζί σας.

Για το τέλειο Banofee θα χρειαστούμε:


1 1/2 πακέτο μπισκότα Digestive
250 γρ. βούτυρο Κερκύρας (για πλούσιο άρωμα)
1 βανίλια
4 κουτ. σούπας καστανή ζάχαρη
2-3 πολτοποιημένες μπανάνες
500 ml κρέμα γάλακτος
1 κουταλιά λικέρ καφέ
2 μπανάνες ξεφλουδισμένες

Όπως και στο αγαπημένο cheesecake θρυμματίζουμε τα μπισκότα και τα ανακατεύουμε με το βούτυρο και τη βανίλια έως ότου έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα. Στη συνέχεια το απλώνουμε σε πυρέξ με δαχτυλίδι και το βάζουμε στο φούρνο για 10-12 λεπτά στους 180 βαθμούς.

Όσο λοιπόν η βάση μας κρυώνει απλώνουμε σε ένα τηγάνι τη ζάχαρη και την αφήνουμε μέχρι να καραμελώσει. Χωρίς να την ανακατέψουμε ρίχνουμε τον πολτό από μπανάνες και ανακατεύουμε ελαφριά μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Στη συνέχεια το απλώνουμε πάνω στο μπισκότο και το βάζουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Όταν το δούμε ότι είναι έτοιμο και το βγάλουμε ανακατεύουμε με ένα σύρμα την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει παχύρρευστη και προσθέτουμε στο τέλος το λικέρ καφέ.

Διακοσμούμε με κομμάτια μπανάνας και περιχύνουμε το γλυκό μας με την κρέμα.

Και έτοιμο το Βanofee μας! Τώρα εάν βαριέστε όλη τη διαδικασία προτείνω το υπέροχο Banofee στα "Πρόσωπα" στο Γκάζι.

Καλό σας απόγευμα,

The Nightlyzer


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου